Son yıllarda ısı teknolojisinin gelişmesiyle ve coğrafi iklim etkileriyle ülkemiz temel yaşam bakımından ileri adımlar attı. Bunlardan belki de göze en çok çarpanı mazisi çok yakın olan doğalgazdır. Ulaştığı alanlara çok büyük bir rahatlama sağlayan doğalgaz, talep ve ihtiyaç doğrultusunda yeni şehirlere uzanma yolunda…
Doğalgaz bilindiği gibi kış aylarında tüketimi oldukça sık karşılaşılan bir yakıt türü. Kombi-petek ısıtma sistemi dairelerde mevcut durumda. Bu enerjiyle kombi adını verdiğimiz cihaz teknolojisiyle bütün eve sıcaklık dağıtılıp dumansız, rahat, konforlu bir yaşam sunuluyor diyebiliriz.
İstediğiniz sıcaklığı cihaza komut vererek ayarlayabiliyorsunuz ve evinizin genelinde bulunan peteklere ısı transferi gerçekleşiyor. Bütün bunları yaparken dikkat etmeniz gereken bir kaç konuya değinilmesi gerekiyor. Kış aylarında sıkça rastladığımız durumlardan birisi ” bizim kombimiz iyi ısıtmıyor ” bizim petekler yanmıyor ” ve daha sayabileceğimiz birçok sorun.
Eğer siz kombi ve petek bakımınızı yaptırmıyorsanız daha doğrusu sorun hakkında bilgi edinmemişseniz, sizlere faydalı olabilecek birkaç bilgide bulunabiliriz. Öncelikle doğalgaz enerjisi ile kombinize gerekli yakıt transferi gerçekleşir ve ısı talebinde bulunduğunuz zaman sistem devreye girer. Bu radyatörlerinizin ısınması için yada sıcak su ihtiyacı olarak iki çeşitte sunulur. Radyatörlerinizin sıcaklığını ayarladınız ancak ısıyı bir türlü alamıyorsanız sorun ya cihazınızdadır yada radyatörlerinizde.
Eğer ki problem kombinizde ise bu alanda hizmet veren yetkili servislerden yardım almak doğru bir karar almak olacaktır ancak radyatörlerinizde olduğunu düşünüyor iseniz yahut konuya hakim bir kişi problemin radyatörde olduğu kanısına varmış ise yapacağınız ilk iş bir sıhhi tesisatçı çağırmak olsun. Radyatör problemlerinin temelini zaman içerisinde kendisini gösteren bazı tortulaşmalar ve tıkanmalar oluşturur.
Diğer nedenler kurulum esnasında meydana gelir ve sizin bu problemi görmeniz muhtemeldir, radyatörünüzün su akıtması buna örnektir. Olası durumda boru hatlarının içini göremeyeceğiniz için ve müdahale edemeyeceğiniz için radyatör temizliği bir diğer ismiyle petek yıkama işlemi uygun görülebilir.
Diyelim bir tesisatçı çağırdınız ve radyatör temizliği yapılması gerektiğini bu durumda peteklerinizin ısıyı sağlıklı bir şekilde ileteceğini söyledi. Bu durumda peteklerinizin içerisindeki bütün birikmiş artıkların ve su dışındaki maddelerin tesisatın dışına atılmış olacak, sadece su bütün suyollarını rahat bir biçimde gezerek açık bir yol izlemiş olacak. Radyatör temizliği işlemi yaptırmanız için bir şikâyetiniz olmasına gerekte yok, en az 6 ayda bir bu işlemi yaptırmanız sizin için faydalı olacaktır.